Eesti Laul 2019

Teate – üle pika aja olen ma Eesti Laulu võitjaga megarahul! Tavaliselt on ikka niimoodi, et ma ei saa aru, mis rahval ja žüriil viga on. Ka sel aastal tundus, et kui rahvusvaheline žürii oma hääle oli andnud, et ilmselt Victor Crone’l pole finaali asja, aga kuna rahvas hääletas ta alati esimeseks, siis õnnestus tal ikkagi võita! Jee! 🙂 Ma ise hääletasin nii poolfinaalis kui finaalis tema poolt – kokku vist lausa seitse korda.

Kuid üldiselt võis kõigi superfinalistidega rahule jääda – sest ka Stefani ja Uku Suviste laulud olid vägagi head. Ei mäletagi varem sellist Eesti Laulu, kus kolm kõige paremat lugu oleksid mulle kõik meeldinud. Ma olin nii rahul, et Sissi superfinaali ei jõudnud – ma ei jõua seda tema jahumist ära kuulata, kuidas ta isa võitis eurovisiooni jne. Me kõik teame seda juba, aga see ei tähenda, et temal samamoodi peaks minema. Kaua võib ühte plaati kedrata? Kopp ees juba sellest tema issimentaliteedist!

Saatejuhtidest nii palju, et Karl-Erik Taukar on alati suurepärane, ta kohe oskab saateid juhtida, Piret Krummi kohta kahjuks ei saa sama öelda. Õnneks päästis Taukar välja ja kõik ei olnudki nii kohutav kui poolfinaalides. Ja see oli äge, kuidas Taukar oma pruuti Kerli Kivilaani intervjueeris – ta kohe oskab enda üle nalja visata, mis on ülihea omadus!

Nendest Kosmusemuttide vaheklippidest ei saanud ma midagi aru, kas see pidi reaalselt naljakas olema või? Ju siis mu huumorimeel on veider, sest minu jaoks polnud need üldse naljakad, vaid mõttetud.

Üldiselt oli sel aastal palju häid lugusid – Inga laul meeldis mulle veel. Ka Kerli Kivilaane laul oli hea. Ja superfinalistid olid kõik head. Et kui Victor Crone poleks võitnud, siis Uku Suviste, kes teiseks jäi, oli ka hea. Samamoodi Stefan. Et Uku Suviste puhul mind isegi üllatas, et see laul nii hea oli, tavaliselt on tal alati suht igavad laulud olnud, kui ta Eesti Laulul osaleb. Ja nii hästi polnud tal varem tõesti läinud ka Eesti Laulul.

Kes teie lemmikud olid sel aastal? Kas jäite saatejuhtidega rahule? Mis te nendest Kosmosemuttide vaheklippidest arvasite?

6 kommentaari “Eesti Laul 2019

  1. Kordan siin oma eelmise postituse alla pandud kommentaari selle Victor Crone tulemuste kohta: pole ime et rahvusvaheline žürii andis meie favoriidile kõige vähema punkte. Mäletan väga hästi, kui kunagi oli ajakirjanduses juttu sellest, et välismaised žüriid annavad meelega rahvuslike voorude parimatele vähem punkte, et need ei jõuaks eurovisoonile- tugevate konkurentide teadlik kõrvaldamine põhimõtteliselt 😉
    Sissi koha pealt mul sinuga täpselt sama arvamus. See tema endas juba ette võitmises nii kindel olemine häälestaski tema vastu mind juba superstaari saate ajal- ja ka seal õnneks ta ei võitnud, ehk nüüd siis jõuab reaalsus kohale.. ja noh, ta laul ei avaldanud mulle ka üldse mitte mingit muljet, nii et asi pole ainult isikupõhises vastumeelsuses. Kosmosemuttide vaheklipid olid minu jaoks üllatavlt labased, see põtradega pornofilmi tegemine näiteks.. Või vares rääkis seksist ja hõõrus oma jalgevahet. Lihtsalt labane. Eriti kui mõelda, et suure osa saate vaatajatest moodustasid ka lapsed.

    • Aga õnneks läks kõik hästi ja Victor ikkagi võitis! 🙂

      Sissi laul ei meeldinud mulle endale ka. Ja see tema isa asi on nii ära leierdatud juba!

  2. Ainuke laul, mis mulle tõesti meeldib on Inga laul. Olen seda juba mitu nädalat iga päev kuulanud. See teeb tuju kohe heaks, AGA laul ei sobi kohe mitte üks raas eurovisioonile. Võitjast oli suhteliselt ükskõik, sest minu arust kõik need kolm esimest laulu oleks eurovisioonile sobinud, aga ükski neist tegelikult mulle ei meeldinud. Ilmselt Stefani laulu kuulaks nendest kolmest kõige parema meelega.

  3. Mina ennustasin , Victor võidab , kuid teised lemmikud olid siiski naised ja Sissi meeldis samuti mulle ja teiseks ennustasin just teda ja kolmas lemmik oli Kerli Kivilaan.Muidugi Victori võidus olin ma kindel kuid ülejäänud ennustus läks mul alt.Soovitan teistelegi ennustustega tegeleda.Victor Crone laulule ennustan esi viisiku kohta , mis oleks eurovisioonil Eesti paremuselt kolmas parim koht .Esikohta ei julge pakkuda , sest pole teisi konkurentide laule kuulnud.
    Minuarust olid saatejuhid tasemel ja eelmine kord ei meeldinud mulle just Ott Seppa jutu pudin.
    Ainuke asi mis ma olen eelpool kommenteerjaga ja blogipidaja ühte meelt , et mulle samuti ei meeldinud kosmosemuttide vaheklipid , mis olid väga tobedad ja maitsetud naljad.Teine ühismeel samuti , et Victor oli samuti minu lemmik esineja ja tema esitatud laul.

  4. Mul oli sel aastal sama tunne, et üle pika aja oli väga hea finaal – kolm tugevat finalisti, piinlik poleks kedagi neist saata olnud. Victor muidugi võlus ka mind oma lauluga kõige rohkem, jah on “klassikaline Rootsi eurolugu”, aga mulle meeldibki “klassikaline Rootsi euromuusika”.
    Inga laul meeldib täiega ja tegelikult mulle meeldis väga ka Sissi, aga nõus, et ei pea iga sekund mainima, et isa võitis Eurovisiooni. Kas on veel kedagi, kes seda fakti ei tea?

    • Ei tea jah, mis sellel Sissil selle teemaga kogu aeg on, et peab meenutama seda alatihti. No paar korda oli okei, aga kogu aeg ainult, et Dave Benton on ta isa – teame juba ju 😀

Lisa kommentaar